Kunst maken bij Gust van Dijk:
AiR Tilburg

AiR-Tilburg-Artist-at-Work

Residenties voor kunstenaars, curatoren en schrijvers

De studio's van de Artist in Residence, AiR Tilburg, zijn ook gevestigd in het huis van Gust van Dijk in centrum van Tilburg. Het gebouw werd 1936 ontworpen in de stijl van van de Amsterdamse School. Vroeger was dit pand een stadswoning en eigendom van Gust van Dijk, een groothandelaar in tabak. Sinds kort is het pand door kunstenaars Jan-Willem van Rijnberk en Riet van Gerven gerenoveerd met behoud van de authentieke details, tot een centrum voor artistieke activiteiten waar tentoonstellingen, lezingen, ontmoetingen, film avonden en residenties worden georganiseerd.

De residentie zelf is van hoge kwaliteit en bestaat uit 2 woon-/werkstudio's voor één of twee personen. Elke studio heeft een eigen badkamer en eigen atelier-werkfaciliteiten. De studio's van AiR Tilburg Nederland zijn gelegen in een weelderige stadstuin en hebben veel daglicht.
De studio’s en bieden veel privacy en rust, maar liggen toch in de directe omgeving van bruisende stadsactiviteiten.

AiR Tilburg biedt plaats aan maximaal 8 kunstenaars, schrijvers of curatoren per jaar.

Studio informatie

Kunstenaars: Studio 110 m2. Goed uitgeruste, perfecte noordelijke daglichtstudio, met werkplaats en een comfortabele privé-ingang. Vanuit de vide is er uitzicht op de studio,

Curatoren en schrijvers: Studio 38 m2. Goed uitgeruste studeerkamer, gastenkamer (max. 2 personen), badkamer en-suite, en een balkon op het zuiden 35 m2.

Lees meer hier — AiR Tilburg Residencies  

Terug naar de startpagina