Voor Kunst en Kunstenaar bij Gust van Dijk:
SEA Foundation

Het Brabantlandschap inspireert de kunsten

-door Jan-Willem van Rijnberk (beeldend kunstenaar)

Verbeeldingskracht is onze echte Kracht,
Voorstellingsvermogen is eigen Vermogen

SEA Foundation
is een kunstenaarsinitiatief in Tilburg op het snijvlak van kunst, cultuur, erfgoed en leisure. SEA Foundation verenigt culturele, economische en sociale ambities.

Oprichting en missie
SEA Foundation werkt aan het versterken van de positie van beeldende kunst, de kunstenaar en de kunstenaarspraktijk door de verdere verankering te bewerkstelligen van kunst en cultuur in de samenleving. In de loop der jaren heeft Stichting SEA hiertoe een reeks specifieke instrumenten en programma's ontwikkeld, die in de praktijk zijn getoetst en succesvol worden toegepast.

Werking: kunst en maatschappij
Op eigen initiatief initiĆ«ert SEA Foundation projecten met het accent op hedendaagse kunst. Bijvoorbeeld de programmering van tentoonstellingen in internationaal verband of op de lokatie Project Space Tilburg. Daarnaast onderzoekt SEA Foundation trends in beleid, inzet en mogelijkheden van kunst in het algemeen, het kunstenaarschap en de hedendaagse kunstenaarspraktijk in het bijzonder. Ondersteunend aan  de kunstpraktijk ontwikkelt SEA Foundation events, concepten en denk-tank sessies. Ervaren conceptors, imagineers en kunstenaars uit het netwerk van de stichting zetten zich actief in als mentoren van talentvolle kunstenaars.

Non-Profit
SEA Foundation is aangesloten bij de De Zaak Nu als presentatie instelling. 

Uw donatie is welkom op rekening nummer 27572 ING-Bank t.n.v. Stichting SEA Tilburg. 

Voor meer informatie kijkt u op: www.seafoundation.eu

Terug naar de startpagina